Bo Håkansson Bilduppdraget

Bo Håkansson
0709-14 21 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

194 cm lång, skäggig, hästsvans, lätt för att skratta. Hallänning med skånska rötter, men älskar göteborgska ordvändningar. Intressen; motorcyklar, resor och musik, Oktoberfesten i München, vänner, sommar och fru Veronica. Gillar inte alltför höga höjder, men övervinner höjdrädslan och plåtar mycket vindkraftverk.
- Du får alltid göra så roliga saker i ditt jobb! säger min fru.

En av de bästa komplimanger jag fått som fotograf var efter plåtningen för ”Två ägg i högklackat” på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg. Fotograferingen utfördes i numera rivna Visningshallen i Falkenberg, och det tog sin tid att ljussätta densamma så att det någorlunda skulle likna teaterljus. Efter en dags arbete var jag helt slutkörd, och orolig för att ensemblen vid det laget var hjärtligt trötta på mig. På väg ut med den sista utrustningen till bilen kommer regissören Krister Classon fram till mig, sträcker fram handen och säger: - Det är roligt att jobba med proffs!  

Samme Krister har en gång som skådespelare fått mig att skratta så mycket att jag var tvungen att ta ned kameran. Som fotograf vill man hålla sig neutral när man jobbar med teater, att skratta eller reagera på annat sätt kan få aktörerna ur fattningen.  Vi skulle göra en nyårsbild med Krister som ”Birger” och Stefan Gerhardsson som ”Olvert”. Birger står och blåser en ”flärp” i örat på den gravallvarlige Olvert, då klarade jag det inte längre. Jag gapskrattade så mycket att vi blev tvungna att avbryta fotograferandet.

Mindre om Bosse